Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ 2011-2012


1. TINKER TAILOR SOLDIER SPY..........94

2. DRIVE..........68

3. MIDNIGHT IN PARIS..........67

4. A SEPARATION..........64

5. THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO..........64

6. SHAME..........61

7. HUGO..........56

8. ONCE UPON A TIME IN ANATOLIA..........47

9. MELANCHOLIA..........38

10. LES INTOUCHABLES..........37

Συνολικά ψηφίστηκαν 42 ταινίες με το αριστούργημα του Alfredson να μη χάνει ούτε στιγμή την πρωτιά. Η μόνη ταινία που το απείλησε ήταν το ιρανικό A Separation για να δει τελικά την πλάτη του Ryan Gosling και του παλιόφιλου Woody λίγο πριν κοπεί το νήμα. Συμπερασματικά, στα χρόνια που υπάρχουν τα Παράλληλα Βλέμματα, αυτή είναι ίσως η σεζόν που οι επιλογές αναγνωστών και συντακτών συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό, όπως θα αποκαλυφθεί στη λίστα μας εντός των προσεχών ημερών. Μέχρι τότε τα σχόλια εδώ είναι ανοιχτά για να κάνουμε μαζί τον απολογισμό της χρονιάς και της ψηφοφορίας

Καλή αρχή για τη σεζόν 2012/2013.

Αχιλλέας Παπακωνσταντής

4 σχόλια:

Mike είπε...

Αφου καταγγειλω νοθεια(!) για να βγει 3ος ο Γουντι, εξαιτιας της ερωτικης (και οχι μονο) σχεσης που εχει με τον κυριο υποκινητη αυτης της διαδικασιας, θα ηθελα να εκφρασω μοναχα την αντιθεση μου με το Νο5, μιας και δε βρισκω τον παραμικρο λογο υπαρξης αμερικανικου ριμεϊκ μιας εξαιρετικης σουηδικης τριλογιας. Και τι δλδ που το εκανε ο Φιντσερ; Ας το 'κανε κι ο Σκορσεζε, ο Κοπολα, οι Κοεν η οποιοσδηποτε αλλος, το ιδιο αδιαφορα θα το αντιμετωπιζα..

Κατα τα αλλα, χαιρετιζω τη μεγαλη συμμετοχη των φιλων, το μερακι των συντακτων κι ευχομαι κι εγω με τη σειρα μου καλη κινηματογραφικη σεζον σε ολους!

Supersonic είπε...

Η πλάκα είναι ότι είχα ξεχάσει την προθεσμία κι έλεγα πως θα ψηφίσω κιόλας!

Έκπληξη το 1 για εμένα, λόγω της απήχησής του σε ιντερνετική και χιπστερική κοινότητα νόμιζα ότι το νούμερο 2 θα ανακηρυσσόταν νικητής και μάλιστα με διαφορά, αλλά δε βαριέσαι, αμφότερες από τις ταινίες που απόλαυσα ιδιαίτερα φέτος/πέρυσι (άντε μια ιδέα περισσότερο του Refn). Αναμενόμενο το 5 (που προσωπικά γνωρίζω ότι είμαι μειοψηφία σε αυτό αλλά θεωρώ πως είναι η καλύτερη φόρμα του Fincher από εποχές Fight Club), περίμενα το 7 εμφανώς ψηλότερα, απορώ λίγο με την απουσία του Anderson. Πολύ ευχάριστη παρουσία το αξιαγάπητο Intouchables!

Γιάννης_Βασιλείου είπε...

Γιατί κύριε Παπακωνσταντή o Φαρχαντής πάει πιο πάνω από τον Φίντσερ, ενώ ισοβαθμούν; Αυτή είναι η νοθεία. Τι κάνει το κράτος;

theachilles είπε...

Mike,
Αφού ξέρεις καλά ότι εμείς οι αριστεροί όταν κάνουμε νοθεία, την κάνουμε μέχρι τέλους. Θα χε κερδίσει ο Woody!
Διαφωνώ με την άποψή σου για το κορίτσι με το τατουάζ, τεράστια διαφορά σκηνοθετική από το πρώτο. Ο εικονοπλαστικός ρυθμός του Φίντσερ έκανε το σουηδικό να μοιάζει με σήριαλ του Φώσκολου!!

Supersonic,
Δεν πειράζει, έχουμε συχνά σφυγμομετρήσεις εδώ, να περνάς να αφήνεις τη γνώμη σου. Και για μένα ήταν κάπως έκπληξη το νούμερο 1, ειδικά όσον αφορά την άνετη επικράτησή του. Η καλύτερη ταινία του Fincher είναι το Zodiac, για να μη ξεχνιόμαστε! Το Moonrise Kingdom πήρε αρκετές ψήδους κι ας μη μπήκε δεκάδα. Εμένα πάντως με εξέπληξε η χαμηλή θέση του The Artist που στα μέσα της χρονιάς ήταν λίγο talk of the town.

John,
Ο Φαρχαντίδης είχε περισσότερες πρωτιές από τον Φιντσερίδη! That's why!!!
Εγώ είμαι το Κράτος!

Δημοσίευση σχολίου